Persoonlijke reis naar je rijbewijs

Jebus 
rijbewijs
halen

Haal in 1 dag je D rijbewijs voor jouw bus of touringcar!

Wil jij met een bus of touringcar gaan rijden met meer dan 9 personen of gewoon ervaring opdoen met het rijden met een touringcar?

Is je totale toegestane aantal personen van jouw bus of touringcar (volgens kentekenbewijs) meer dan 9, dan heb je je bus rijbewijs nodig.

Unieke lesmethode

Al sinds 2019 zijn wij succesvol door héél Nederland met het geven van de Individuele rijopleiding voor het rijbewijs D.

Onze unieke lesmethode zorgt ervoor dat we jou in slechts 1 dag veilig en verantwoord kunnen leren met een bus of touringcar te rijden!

Voor de opleiding D rijden we in een VDL Jonckheere.

uniek in zeeuws-vlaanderen …

Wist je dat wij de enige rijschool in Zeeuws-Vlaanderen zijn die het D of DE rijbewijs aanbieden?! 

wat kost het

 • Losse les (120 minuten): 205,-
 • Los examen: 450,-
 • 2-daagse opleiding (11 uur + examen): 1699,-
 • DUO 4-daagse opleiding: 1699,- pp

Tarieven zijn excl. BTW!
(voor particuliere klanten geldt een gedeeltelijke BTW-vrijstelling, vraag hiervoor naar de mogelijkheden!)

Klik op het vlak voor de brochure!

Zo haal je snel en eenvoudig je BUS rijbewijs

Je begint de dag met de theorie over het rijden met een bus. Na de koffie stappen we in de auto om de theorie in de praktijk te brengen. In totaal les je maar liefst 6 uur.

In die 6 uur behandelen we de volgende bijzondere verrichtingen:

 • recht achteruit rijden met de bus;
 • keren met de bus door middel van een halve draai;
 • keren met de bus door middel van een bocht achteruit;
 • hellingproef met de bus;
 • de bus door middel van een bocht recht voor een garagedeur of laaddock te zetten;
 • tijdens het rijden op de weg omgaan met de lengte, de uitzwaai en de inloop van het voertuig.
 • halteren

Na de voorbereiding volgt aansluitend het praktijkexamen D bij het CBR, zodat jij daarna veilig en legaal de weg op kunt met jouw tweede huis op wielen!

Wil je liever samen met iemand anders de opleiding doen en heb je al wat ervaring? Kies dan voor een DUO-opleiding! Er is bewezen dat je uitstekend kunt leren door samen te werken en naar anderen te kijken. De DUO-opleiding bevat 8 lesuren (4 per persoon).

Ben je nog niet zeker welke rijopleiding voor het rijbewijs D geschikt is voor jou? Neem dan even contact met ons op of vul het formulier in.

Belangrijk: Voor het D-rijbewijs dien je een medische goedkeuring van het CBR te hebben. Voordat een examen kan worden ingepland dient dus een gezondheidsverklaring te worden ingevuld op www.cbr.nl! Een datum prikken kan natuurlijk wel al eerder! De wachttijd bij het CBR kan oplopen tot 4 maanden.

Tevens dien je voor dit rijbewijs een aantal theorie-examens af te leggen, dit varieert van wat je later met het rijbewijs wilt gaan doen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden!

Intake

Tijdens deze intake van 90 minuten proberen wij samen met jou door te nemen hoe jij het beste leert, zodat wij het leeraanbod zo leuk en efficiënt mogelijk kunnen aanbieden