Persoonlijke reis naar je rijbewijs

Je aanhanger rijbewijs halen

Haal in 1 dag je aanhanger rijbewijs (BE)

Wil jij met een zwaardere aanhangwagen rijden of gewoon ervaring opdoen met het rijden met een aanhangwagen? Is je totale toegestane maximummassa van aanhangwagen en auto (volgens kentekenbewijs) samen meer dan 3.500 kg, dan ben je verplicht om een BE-rijbewijs te hebben.

Unieke lesmethode

Al sinds 2013 zijn wij succesvol door héél Nederland met het geven van de Individuele rijopleiding voor het rijbewijs BE. Onze unieke lesmethode zorgt ervoor dat we jou in slechts 1 dag veilig en verantwoord kunnen leren met een aanhanger achter je auto te leren rijden.

Voor de opleiding BE rijden we in een luxe en krachtige Renault Trafic automaat en een zeer comfortabele VW Transporter automaat. De aanhangwagens zijn ongeveer 6,5 meter lang en wegen zo’n 1.400 kg.

ONZE INSTRUCTEURS ZIJN …

Allereerst heel aardig. Maar ook up to date, zeer ervaren en betrokken bij jou als leerling!

Onze leerlingen komen uit Terneuzen, Hulst, Axel, Breskens, Oostburg, Sas van Gent, Sluis, Zaamslag etc. Maar ook aan ‘de overkant’ zijn we vaak te vinden en halen we leerlingen op in Goes, Middelburg, Borsele en Vlissingen. 

Dit jaar zijn we al op meer dan 40 oproepplaatsen in Nederland geweest!

wat kost het

 • Losse les (120 minuten): 175,-
 • Los examen: 315,-
 • Dagopleiding incl. examen: 735,-
 • 2-daagse opleiding (10 uur + examen): 1075,-
 • DUO-dagopleiding: 515,- p.p.
 • DUO 2-daagseopleiding: 899,- p.p.
 • Herexamen pakket: 555,-

Tarieven zijn incl. BTW!

Klik op het vlak voor de brochure!

Zo haal je snel en eenvoudig je BE rijbewijs

Je begint de dag met de theorie over het rijden met een aanhanger. Na de koffie stappen we in de auto om de theorie in de praktijk te brengen. In totaal les je maar liefst 5 uur.

In die 5 uur behandelen we de volgende bijzondere verrichtingen:

 • recht achteruit rijden met de aanhanger;
 • keren met de aanhanger door middel van een halve draai;
 • keren met de aanhanger door middel van een bocht achteruit;
 • helling proef met de aanhanger;
 • de aanhanger door middel van een bocht recht voor een garagedeur of laaddock te zetten;
 • tijdens het rijden op de weg omgaan met de lengte, de uitzwaai en de inloop van de aanhangwagen.

Na de voorbereiding volgt aansluitend het praktijkexamen aanhanger rijbewijs E bij het CBR, zodat jij daarna veilig en legaal de weg op kunt met een aanhanger.

Wil je liever samen met iemand anders de opleiding doen en heb je al wat ervaring? Kies dan voor een DUO-opleiding! Er is bewezen dat je uitstekend kunt leren door samen te werken en naar anderen te kijken. De DUO-opleiding bevat 6 lesuren (3 per persoon).

Ben je nog niet zeker welke rijopleiding voor het rijbewijs E achter B geschikt is voor jou? Neem dan even contact met ons op of vul het formulier in.

Belangrijk: Voor het BE-rijbewijs dien je een medische goedkeuring van het CBR te hebben. Voordat een examen kan worden ingepland dient dus een gezondheidsverklaring te worden ingevuld op www.cbr.nl! Een datum prikken kan natuurlijk wel al eerder! De wachttijd bij het CBR kan oplopen tot 4 maanden.

Intake

Tijdens deze intake van 90 minuten proberen wij samen met jou door te nemen hoe jij het beste leert, zodat wij het leeraanbod zo leuk en efficiënt mogelijk kunnen aanbieden